Slovenija 3.9.2010 4:00

V Kanalu drevi začetek festivala sodobne glasbe Kogojevi dnevi

Kanal, 3. septembra - Prosvetno društvo Soča Kanal že 31. leto pripravlja festival sodobne resne glasbe Kogojevi dnevi, ki nosi ime primorskega skladatelja Marija Kogoja. Festival se bo v Kanalu začel drevi ob 19.30 na Kontradi s slavnostnim nagovorom ministrice za kulturo Majde Širca.

Na slavnostnem odprtju festivala, ki bo trajal do 28. oktobra, bosta poleg ministrice za kulturo spregovorila še predsednik organizacijskega odbora Ciril Zlobec in župan občine Kanal ob Soči Andrej Maffi. Sledilo bo odprtje pregledne razstave akademskega slikarja Marjana Tršarja v galeriji Rika Debenjaka.

Na otvoritvenem koncertu ob 20. uri v kanalski župnijski cerkvi se bo občinstvu predstavil Komorni orkester iz Padove pod taktirko dirigentke Nade Matošević Orešković ter slovenska mezzosopranistka Mirjam Kalin. Na sporedu bodo dela Luke Sorkočevića, Stjepana Šuleka, Uroša Kreka in Franca Schuberta.

Festival, ki letos prinaša deset koncertov, vsako leto seže še v nekatere primorske in zamejske kraje. Letos bo tako obiskal še Gorico in Trst, Gorenji Tarbij ter Deskle, Novo Gorico in Ajdovščino.