Slovenija

V SEM razstava o etnologinji in antropologinji Branislavi Sušnik

Torek, 20. april

V Slovenskem etnografskem muzeju (SEM) bodo danes odprli razstavo La Doctora: življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju, posvečeno slovenski etnologinji, antropologinji in etno-lingvistki Branislavi Sušnik. Na razstavi bodo predstavljena njena ključna dela in odprave med staroselska ljudstva Paragvaja.

Slovenija

V Atriju ZRC fotografska razstava Mance Juvan

Torek, 20. april

V Atriju ZRC bo od danes na ogled fotografska razstava Mance Juvan z naslovom Istanbul, Obrazi svobode, ki je sestavni del projekta Svoboda metropole - Freedom of Metropolis, Trans Making. Manca Juvan je skozi objektiv raziskovala, v kolikšni meri je urbanost velemest še vedno mogoče enačiti s svobodo, in to predstavila tudi skozi prebivalce.

Slovenija

Ljubljanski svetniki prižgali zeleno luč ustanovitvi Centra Rog

Ponedeljek, 19. april

Ljubljanski mestni svetniki so potrdili sklep o ustanovitvi javnega zavoda Center Rog. S tem dokumentom se ureja njegov status, razmerja med ustanoviteljem in zavodom ter temeljna vprašanja glede organizacije, dejavnosti in načina financiranja zavoda.

Slovenija

Rokodelski center domače in umetnostne obrti Škofja Loka praznuje deseto obletnico

Ponedeljek, 19. april

Rokodelski center domače in umetnostne obrti (DUO) Škofja Loka že deset let aktivno ohranja vez med bogato škofjeloško rokodelsko preteklostjo in ustvarjalno sedanjostjo. Glavno poslanstvo centra je nadaljevanje dolge rokodelske tradicije na Gorenjskem, prenos rokodelskih znanj in njihova nadgradnja oziroma aktualizacija za sodobni čas.

Slovenija

Društvo IMPRO med zaprtjem gledališč s spletnimi improvizacijskimi dogodki

Nedelja, 18. april

V Društvu za kulturo in izobraževanje IMPRO v času, ko so gledališke dvorane zaprte, pripravljajo brezplačne spletne dogodke za odrasla občinstva. Vsako nedeljo prirejajo ne-gledališke dogodke Impro liga živo na spletu, tokrat z naslovom Serijalka, kjer se bosta dve ekipi pomerili v žanru romantične komedije, so v društvu povedali za STA.

Slovenija

Vodnikova domačija zvečer s spletno premiero literarnega kabareta

Nedelja, 18. april

Vodnikova domačija bo zvečer ob 20. uri ponudila spletno premiero literarnega kabareta Kaj se je zgodilo s teboj, Martin Kačur ali Kdo je ostal v Blatnem dolu?, ki je nastal v produkciji gledališča Black Box. Tretji literarni kabaret v režiji Carlosa Pascuala je del serije, ki se posveča slovenskim literarnim klasikom, tokrat Ivanu Cankarju.

Slovenija

Gledališče Koper s spletno premiero Rdeče kapice

Nedelja, 18. april

Gledališče Koper bo danes ob 11. uri na svojem YouTube kanalu uprizorilo premiero plesne pravljice Rdeča kapica po motivih bratov Grimm. Klasična pravljica o deklici z rdečo kapico ob glasbi skladatelja Mirka Vuksanovića in v interpretaciji koreografa Siniše Bukinca dobi prijaznejšo, celo komično podobo.

Slovenija

V Celju z razstavo Mitje Ficka odpirajo prenovljeno Galerijo sodobne umetnosti

Sobota, 17. april

Z razstavo slikarja Mitje Ficka Lupi se nežno bodo v Celju v torek odprli prenovljeno Galerijo sodobne umetnosti, ki je novo podobo dobila po načrtih arhitekta Nandeta Korpnika. S spremenjenim vhodom v galerijo, ki je odslej z dvoriščne strani Knežjega dvora, sta v galeriji vzpostavljeni nova info točka in trgovina s publikacijami in revijami.