Slovenija

Na Starem trgu se začenja festival Dobimo se pred Škucem

Petek, 23. julij

Z lutkovno predstavo Sosedi v izvedbi Teatra PolPet se bo drevi začel Festival Dobimo se pred Škucem. Do 1. avgusta bo ponudil koncerte, predstave za otroke in mlade, performanse, razstavi, literarne dogodke ter ustvarjalne delavnice. V celoti brezplačnemu festivalskemu dogajanju se bosta pridružili Knjižnica pod krošnjami in Škuceva tržnica.

Slovenija

V Mestni hiši fotografska razstava Mi smo kultura

Četrtek, 22. julij

V desnem atriju Mestne hiše bodo danes odprli fotografsko razstavo Jerneja Čamplja z naslovom Mi smo kultura - Ljubljana. Na ogled je 752 črno-belih doprsnih portretov delavk in delavcev iz kulturno-kreativnega področja. Igralec Čampelj je z akcijo Mi smo kultura začel januarja z željo fotografirati čim več ljudi, ki prispevajo h kulturi.

Slovenija

Tistega lepega dne zdaj v digitalno restavrirani verziji

Sreda, 21. julij

V Arboretumu Volčji potok bo četrtek ob 21. uri v digitalno restavrirani verziji premierno na ogled komedija Tistega lepega dne režiserja Franceta Štiglica iz leta 1962. Zgodba je postavljena v primorsko vas, ki je med obema vojnama spadala pod Italijo.

Slovenija

Gledališče Celje v novi sezoni z novima izvirnima slovenskima besediloma

Torek, 20. julij

Gledališče Celje bo v novi sezoni 2021/2022 predstavilo dve novi izvirni slovenski besedili. Prvo je komedija Roka Vilčnika Pravi heroji, ki je prejela nagrado žlahtno komedijsko pero na letošnjih Dnevih komedije. Goran Vojnović pa se bo predstavil z novo dramo 14 dni, ki je nastala v času karantene, so sporočili iz gledališča.

Slovenija

Na Bledu na Jezerski promenadi predstavitev umetnin iz zbirk Narodne galerije

Ponedeljek, 19. julij

Narodna galerija in Turizem Bled drugo leto zapored na Jezerski promenadi predstavljata umetnine iz zbirk galerije. Lanskemu raziskovanju Bleda in okolice letos sledi galerijska predstava, kako si ljudje lepšamo življenje. Razstava z naslovom Dobro življenje. Prosti čas na slikah Narodne galerije bo na ogled od 20. julija do 20. avgusta.

Slovenija

Na Ptuju se začenja zgoščeni del 12. festivala Arsana

Sobota, 17. julij

Z glasbenim večerom Amy Winehouse by June mlade vokalistke Nuše Bezjak v Sončnem parku se na Ptuju zvečer začenja glavni del 13. mednarodnega festivala Arsana. Med vrhunci letošnjega dogajanja je nastop ameriške vokalne zasedbe Naturally 7, ki bo 25. julija nastopila na dvorišču Minoritskega samostana in tudi uradno odprla festival.

Slovenija

Festival Europa Cantat bo v prilagojeni obliki združil zborovske pevce

Sobota, 17. julij

Ljubljana bo za teden dni združila zborovske pevce in ljubitelje tovrstnega petja. Začel se bo vseeuropski festival Europa Cantat, ki je ob trenutnih razmerah zahteval prilagoditev programskih vsebin. V Cankarjevem domu ga bodo nocoj odprli domači in gostujoči izvajalci s prepletom različnih glasbenih stilov ter novih in že znanih skladb.

Slovenija

Začenja se Restart tour s koncerti v desetih mestih

Petek, 16. julij

Pred Halo Tivoli v Ljubljani se bo danes začel Restart tour, največje povezano koncertno dogajanje v Sloveniji, ki sledi enoletnemu premoru zaradi epidemije. Organizatorji so pripravili 58 koncertov v desetih mestih, kot prvi pa bodo občinstvo ogrevali Hladno pivo, Elvis Jackson in Pankrti, ki so se ponovno zbrali prav za to priložnost.