Svet

Ringo Starr še pri 80 verjame v mir in ljubezen

Torek, 7. julij

Britanski bobnar, pevec in kitarist Ringo Starr, znan tudi kot nekdanji član legendarne skupine The Beatles, bo danes dopolnil 80 let. Po razpadu Beatlov v 70-ih letih minulega stoletja je nadaljeval samostojno glasbeno pot, najbolj odmeven pa je bil njegov album Ringo. Glasbenikov življenjski moto ostaja mir in ljubezen (Peace and Love).

Svet

V pariški Grand Palais razstava o antičnem mestu Pompeji

Nedelja, 5. julij

V pariškem razstavišču Grand Palais je na ogled razstava z naslovom Pompeji, ki obuja podobo nekdaj najbogatejšega mesta rimskega imperija. Virtualne rekonstrukcije ulic ter razkošnih rimskih vil in templjev dopolnjujejo nekatere najdbe, odkrite v zadnjih letih med izkopavanji na območju Aheološkega parka Pompeji.

Svet

Britanski glasbeniki združili moči za pomoč koncertni industriji

Sobota, 4. julij

Kar 1500 britanskih glasbenikov, med katerimi so Ed Sheeran, Paul McCartney in skupina The Rolling Stones, so v četrtek na britansko vlado naslovili odprto pismo, naj poskrbi za koncertno industrijo, ki jo je epidemije novega koronavirusa izjemno prizadela. Ogroženih je več kot 200.000 delovnih mest, opozarjajo.

Svet

Podelitev nagrad televizije MTV bo konec avgusta v New Yorku

Sobota, 4. julij

Podelitev letošnjih nagrad za glasbo in video televizije MTV bo kljub pandemiji novega koronavirusa 30. avgusta v New Yorku, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Newyorški guverner Andrew Cuomo je na novinarski konferenci povedal, da bo prireditev potekala v večnamenski dvorani v Brooklynu.

Svet

Razstava Projectories povezuje umetnikova pretekla dela z aktualnimi razmerami

Petek, 3. julij

Drevi bo v avstrijski Galeriji Sechzig odprtje samostojne likovne razstave Uroša Weinbergerja z naslovom Projectories. Njegova dela, ustvarjena v preteklosti, vstopajo v zelo vznemirljiv dialog tako s sedanjostjo kot s prihodnostjo, je o razstavi zapisal kurator in vodja Galerije Sechzig Calvin Mechora.

Svet

Beavis in Butt-Head se vračata za generacijo Z

Petek, 3. julij

Mreža Comedy Central je sklenila dogovor s producentom Mikeom Judgeom in bo za dve sezoni obudila animirano serijo glasbene televizije MTV iz 90-ih let Beavis and Butt-Head. Judge, ki je pravzaprav ustvaril serijo o dveh najstniških lenih zapečkarjih brez dlake na jeziku, si jo bo zdaj na novo zamislil za pripadnike generacije Z.

Svet

Vesoljska obleka iz filma 2001: Vesoljska odiseja gre na dražbo

Četrtek, 2. julij

Na Beverly Hillsu bo 17. in 18. julija potekala dražba predmetov, povezanih z vesoljem. Med drugim bodo na dražbi ponudili vesoljsko obleko, ki naj bi jo v filmu 2001: Vesoljska odiseja v režiji Stanleyja Kubricka nosil Dr. David Bowman. Pričakujejo, da bo prodana za od 200.000 do 300.000 dolarjev, navaja francoska tiskovna agencija AFP.