SPK 2010 8.9.2010 13:22

Projekt Rastem s knjigo razširjen še na dijake

Ljubljana, 8. septembra - Ob mednarodnem dnevu pismenosti je že petič stekla akcija Rastem s knjigo, katere cilji so promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja, spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in njihovo obiskovanje splošnih knjižnic. Letos, ko je Ljubljana svetovna prestolnica knjige, se je akcija razširila tudi na dijake.

V sklopu akcije tako izbrane knjige ob obisku splošne knjižnice ne bodo prejeli le sedmošolci, temveč tudi dijaki prvih letnikov srednjih šol.

Za letošnje šolsko leto je za sedmošolce izbrana knjiga Toneta Pavčka Majnice - fulaste pesmi z ilustracijami Kostje Gatnika, za dijake prvih letnikov pa knjiga pisatelja Slavka Pregla Geniji brez hlač, so sporočili z javne agencije za knjigo, ki je ena od izvajalk projekta.

Ob agenciji za knjigo so v projekt vključeni še ministrstvo za kulturo, ministrstvo za šport, Združenje splošnih knjižnic ob podpori zavoda za šolstvo, Društvo šolskih knjižničarjev Slovenije in Društvo slovenskih pisateljev.

Pri akciji Rastem s knjigo sodelujejo še splošne knjižnice, slovenske osnovne in srednje šole, osnovne šole s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami in zamejske osnovne šole.