Slovenija 14.9.2010 17:45

Na 13. festivalu slovenskega filma 53 filmov različnih žanrov in dolžin

Ljubljana, 14. septembra - Na 13. festivalu slovenskega filma (FSF), ki bo v začetku oktobra potekal v Portorožu, bo predstavljenih 53 filmov najnovejše letne produkcije. Po izboru programskega direktorja festivala Gorazda Trušnovca se je 38 filmov uvrstilo v tekmovalni in 15 v pregledni program, je sporočila vodja promocije festivala Simona Rebolj.

Štirje slovenski celovečerni igrani filmi, ki bodo predvajani v tekmovalnem programu, so: Piran - Pirano v režiji Gorana Vojnovića, Oča v režiji Vlada Škafarja, Cirkus Fantasticus režiserja Janeza Burgerja in mladinska komedija Gremo mi po svoje v režiji Mihe Hočevarja.

V tekmovalni program je skupaj vključenih sedem celovečernih igranih filmov, od tega tri koprodukcije, štirje srednjemetražni dokumentarni filmi, 13 kratkih in 14 študentskih filmov.

Otvoritvena slovesnost bo 1. oktobra na Tartinijevem trgu v Piranu. Na njej bodo podelili nagrado Metoda Badjure za življenjsko delo na področju slovenske kinematografije. Ostali festivalski dogodki, vključno z zaključno prireditvijo 3. oktobra, na kateri bodo podeljene nacionalne nagrade vesna, Stopova nagrada za najboljšega igralca ali igralko leta in druga priznanja, bodo potekali v Avditoriju Portorož.