Svet 20.11.2010 6:00

Lazar Ristovski končal snemanje filma Beli levi

Toronto, 20. novembra - Igralec in producent Lazar Ristovski, tokrat pa tudi v vlogi režiserja, je končal snemanje filma "Beli lavovi" (Beli levi). Zanj je napisal scenarij in v njem tudi igra. Ob padcu zadnje klape v beograjskem hotelu Astorija je v sredo novinarjem dejal, da bi bil vesel, če bi bila premiera 1. maja, saj je to film o delavskem razredu.

V filmu, ki bi lahko nosil tudi naslov Beraška opera 2011, igrajo tudi Gordan Kičić, Hristina Popović, Vuk Kostić, Luka Jovanović, Zorica Jovanović, Mira Banjac, Nikola Simić, Milica Gutović in drugi.

Scenarij je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug zasnovan na zgodbi Gordana Mihića o intelektualcih, ki se ne znajdejo v današnjem času in ki so se primorani ukvarjati s stvarmi in posli, s katerimi se v kakšnem drugem času ne bi.

Zgodba pripoveduje o brezposelni operni pevki, ki prek časopisnega oglasa starejšim osebam ponuja petje na domu, pa o diplomiranem režiserju, ki namesto igranih filmov snema poroke in pogrebe, in o filozofu, ki dela kot nočni čuvaj - vse dokler glavni junak (Ristovski), delavec, čigar tovarna je šla v stečaj, ne vzame stvari v svoje roke, sanja pa o tem, da bo zrušil kapitalizem.

To je druga režija Ristovskega, ki je po bogati igralski karieri začel režirati. Njegov prvenec je bil leta 1999 "Belo odelo" (Bela obleka).