Svet 19.9.2010 5:30

Veliko argentinske kulture ob Frankfurtskem knjižnem sejmu

Frankfurt, 19. septembra - Predstavitev Argentine kot častne gostje knjižnega sejma, ki bo v Frankfurtu od 6. do 10. oktobra, bo spremljala množica kulturnih dogodkov. Poleg literarnih branj argentinskih pisateljev bo mesto Frankfurt v sodelovanju z argentinskimi organizatorji pripravilo številne likovne razstave.

Nekaj večerov bo posvečenih filmu in glasbi, posebej seveda tangu. Argentina se bo na sejmu predstavila pod motom Kultura v gibanju. Sodelovalo bo kakšnih 60 književnikov, ki bodo tudi brali na več frankfurtskih prizoriščih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V frankfurtskem Muzeju za komunikacije bodo prihodnji teden odprli razstavo argentinskega stripa. Tradicijo Judov v Argentini bo dokumentirala razstava, ki jo bodo v Judovskem muzeju odprli 5. oktobra. Nemške vplive na arhitekturo ob Rio de la Plata pa bo predstavil Nemški arhitekturni muzej.

Med zanimivejšimi dogodki bo razstava fotografij "Ausencias" Gustava Germana v Cervantesovem inštitutu. Argentinski fotograf na primeru lastne družine dokumentira usodo okoli 30.000 izginulih v obdobju vojaške diktature v Argentini. Razstava bo na ogled le še do 24. septembra.