Svet 11.10.2010 10:43

J. K. Rowling vplivnejša od britanske kraljice

London, 11. oktobra - Uredniki vodilnih britanskih revij so J. K. Rowling, avtorico knjig o Harryju Potterju, danes razglasili na najvplivnejšo žensko v Veliki Britaniji, celo bolj od kraljice Elizabete II. Rowlingova, ki je globalno zaslovela s knjigami o mladem čarovniku, se je zavihtela na vrh seznama urednikov družbe National Magazine, ki izdaja 20 revij.

Ocenjevalci so pohvalili njene pisateljske spretnosti, vztrajno željo po uspehu in človekoljubno naravo, so sporočili iz družbe.

Na drugo mesto je na lestvici najvplivnejših pristala pop pevka in modna kreatorka Victoria Beckham, žena nogometaša Davida Beckhama. Na tretje mesto je potisnila kraljico, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med prvo deseterico je najti še soprogo britanskega premiera Davida Camerona, Samantho Cameron, in modno kreatorko Vivienne Westwood.

Povod za sestavljanje seznama vplivnih britanskih žensk je bila stoletnica družbe National Magazine, ki med drugim izdaja revije Good Housekeeping, Country Living in Harper's Bazaar.

Prvo damo ZDA Michelle Obama je revija Forbes minuli teden razglasila za najvplivnejšo žensko na svetu, na tem mestu je zamenjala prejšnjo vodilno, nemško kanclerko Angelo Merkel.