Svet 13.10.2010 5:00

Producenti Vojne zvezd načrtujejo nove studie v Singapurju

Singapur, 13. oktobra - Ameriška kinematografska družba Lucasfilm, producentka Vojne zvezd, bo v Singapurju zgradila moderne studie, prve izven meja Združenih držav, so iz družbe sporočili v torek. Kompleks studiev se bo razprostiral na 38.000 kvadratnih metrih v osmih nadstropjih. Leta 2012 ga bodo odprli v četrti novih tehnologij Fusionopolis.

Lucasfilm, ki jo je ustanovil režiser George Lucas, je v Singapurju že od leta 2005. Tam ima najete prostore in 400 zaposlenih. Nova lokacija bo sedež treh lokalnih oddelkov omenjene družbe. To so Industrial Light and Magic, ki je pristojen za posebne efekte, Lucasarts, ki se ukvarja z video igricami, in Lucasfilm Animation, ki skrbi za animirane filme. Poleg tega bo v kompleksu, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, kino dvorana in več trgovin.

"Naše ekipe na obeh straneh sveta, v ZDA in v Singapuru, se uspešno razvijajo," je dejala Micheline Chau, vodja službe za stike z javnostmi pri Lucasfilm. "Izredno ponosni smo na dosežke našega studia v Singapuru, ki mu nudimo idealne delovne pogoje," je dodala.

Ekipe v Singapurju tačas izdelujejo animirano serijo "Star Wars: The Clone Wars" in video igro za Nintendo DS "Jedi Alliance". Poleg tega sodelujejo z režiserjem Piratov s Karibov, Gregorjem "Gore" Verbinskim, pri animiranem filmu "Rango". Film pripoveduje o osamljenem kameleonu, ki sanja, da bo postal heroj v mestu, ki so ga napadli razbojniki iz puščave Mojave. Film bo končan leta 2011, glavnemu junaku pa bo glas posodil Johnny Depp.