Slovenija 12.10.2010 15:41

Čander tudi uradno programski direktor EPK

Maribor, 12. oktobra - Svet javnega zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture (EPK) je na današnji seji za programskega direktorja EPK imenoval Mitjo Čandra, ob tem pa sprejel tudi program dela s finančnim načrtom za leto 2010. Čander bo vodenje uradno prevzel v petek, takrat pa bo položaj poslovne direktorice prevzela tudi Helena Hvalec.

Kot so po seji sveta zavoda, ki ga vodi Jože Školč, sporočili iz zavoda Maribor 2012, so na današnji tretji seji sprejeli še predlog meril in kriterijev ter metodologije za izbor programov in projektov EPK. Podrobnosti in program dela bo vodstvo zavoda predstavilo na četrtkovi novinarski konferenci, na kateri bo sodelovalo tudi imenovano vodstvo.

Na razpis za poslovno direktorico je prispela samo ena vloga, na razpis za programskega direktorja pa štiri. Razpisna komisija, v kateri so bili predstavnik mestne občine Maribor ter člana programskega sveta in sveta zavoda, je tako za programskega direktorja predlagala Čandra, za njegovo dokončno imenovanje pa je moral svet zavoda pridobiti še soglasje ministrstva za kulturo in programskega sveta.

Mariborski župan Franc Kangler je sicer marca letos imenoval začasno vodstvo javnega zavoda in na njegovo čelo kot vršilca dolžnosti generalnega direktorja imenoval Vladimirja Rukavino, za začasnega programskega direktorja Aleša Novaka, za poslovno direktorico pa Hvalčevo. Na junijski konstitutivni seji so za predsednika sveta zavoda izbrali Jožefa Školča, za predsednika programskega sveta pa je bil izbran režiser Tomaž Pandur.

Razpis za mesto tretjega člana tričlanske uprave zavoda Maribor 2012 - EPK, to je generalnega direktorja zavoda, mora v skladu s statutom objaviti mestna občina Maribor. Generalnega direktorja namreč imenuje ustanovitelj zavoda oziroma mariborski mestni svet.