Svet 15.10.2010 6:00

Susan Boyle objavila avtobiografijo

London, 15. oktobra - Pred poldrugim letom je Škotinja Susan Boyle še pela po pubih, medtem je zaslovela po vsem svetu, zdaj pa je objavila že avtobiografijo. Knjiga je v četrtek izšla v Londonu, nosi naslov "The Woman I was Born to be" (Ženska, kot sem se rodila, da postanem). V njej pevka popisuje vzpon od grdega račka in nepriljubljene šolarke do muk pod žarometi.

Knjiga 49-letne pevke je izšla pri založbi Bantam Press. Že ta mesec bo dostopna v Nemčiji in kmalu tudi v obliki zvočne knjige. Boylovo, ki jo mati narava ni obdarila s kakšno posebno lepoto, je v svetovno glasbeno orbito v izredno kratkem času izstrelil nastop na britanskem tekmovanju talentov spomladi leta 2009.

Susan Boyle je s televizijskim nastopom obnorela žirijo in gledalce, pripominja nemška tiskovna agencija dpa. Čeprav je na tekmovanju zasedla samo drugo mesto, je v poldrugem letu prodala devet milijonov albumov. V tem času je Boylova doživela že tudi živčni zlom in večkrat omedlela. "Petje mi omogoča, da pobegnem od Susan Boyle, ki jo tako zelo oblegajo," je zapisala v knjigi.