Svet 21.10.2010 5:30

Mark Twain s spomini spet na lestvicah najbolje prodajanih knjig

New York, 21. oktobra - Reklo "nikoli ni prepozno" velja tudi za ameriškega pisatelja in humorista Marka Twaina, ki se je sto let po smrti povzpel na lestvico najbolje prodajanih knjig. Prednaročila za prvo od treh načrtovanih knjig njegove avtobiografije so v zadnjih dneh knjigo umestile med pet najbolje prodajanih del pri Barnes & Noble.com in Amazon.com.

Twain (1835-1910) je prehitel nova dela Kena Folletta, Johna Grishama in Jona Stewarta, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Prvi del avtobiografije Marka Twaina bo izšel 15. novembra pri University of California Press, ki je prvotisk že zvišala s 50.000 na 75.000 izvodov, je v torek sporočil založnik. Aaktualna izdaja zajema spomine, komentarje in odlomke iz časopisnih in revialnih izdaj. Twain je spomine pisal dolga leta, a jih ni nikoli dokončal.

V minulih desetletjih so se vedno znova pojavljali odlomki iz spominskih Twainovih zapisov, vendar so pri tem ostra pisateljeva opažanja o aktualnih in drugih dogodkih na pisateljevo željo izvzeli. Twain je tudi želel, da bi celotne memoare objavili šele sto let po njegovi smrti.