Svet 23.10.2010 5:00

Kehlmannov roman Slava še v filmski podobi

Köln, 23. oktobra - Roman Slava pisatelja Daniela Kehlmanna prenašajo na film. Snemati so ga začeli minuli četrtek, je sporočil WDR iz Kölna. Snemali bodo v Kölnu, Zürichu, Buenos Airesu, Kijevu, na polotoku Krim in v bližini Cancuna. Režiserka Isabel Kleefeld bo spletla šest medsebojno povezanih zgodb romana in literarne like, ki tvorijo osupljivo celotno sliko.

Film bo v kinih predvidoma jeseni leta 2011, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Petintridesetletni Kehlmann slovi predvsem po zaslugi svoje književne uspešnice Izmere sveta (Die Vermessung der Welt). Njegov roman Slava so prodali v kakšnega pol milijona izvodov. Pri Študentski založbi je roman izšel tudi v slovenskem prevodu.

V glavnih vlogah se bodo pojavili znani igralski obrazi: Senta Berger bo odigrala na smrt bolno žensko, Justus von Dohnanyi elektro inženirja, ki na svoj novi mobilnik dobiva klice, ki sploh niso namenjeni njemu, Heino Ferch pa bo igralec, čigar telefon naenkrat ne zvoni več.

Stefan Kurt je prevzel vlogo pisatelja, ki se s prijateljico, to bo igralka Julia Koschitz, odpravi na bralno turnejo po Južni Ameriki. Gabriela Maria Schmeide pa bo upodobila pisateljico kriminalk, ki se izgubi na avanturističnem potovanju po osrednji Aziji.

Film producirata Sönke Wortmann in Tom Spiess (Čudež v Bernu).