Slovenija 25.10.2010 5:00

V Sarajevu Teden slovenskega filma

Sarajevo, 25. oktobra - V Sarajevu bo od 25. do 29. oktobra potekal Teden slovenskega filma. Podprla so ga slovenska podjetja v Bosni in Hercegovini. Organizatorja sta Sarajevski odprti center in slovensko veleposlaništvo v Sarajevu. Filme je izbrala režiserka Maja Weiss, gosta bosta aktivista Tomo Križnar in Sulejman Jamous.

Teden bo, kot poroča tiskovna agencija Federacije Bosne in Hercegovine Fena, drevi ob 19.30 odprl dokumentarni film Dar Fur, vojna za vodo Maje Weiss in Toma Križnarja. Projekcija TV filma Angela Vode skriti spomini Maje Weiss bo na sporedu 26. oktobra, kratki film Steklarski blues Petra Braatza in Harryja Raga pa 27. oktobra. Isti večer bo prikazan še dokumentarec Človeška ribica Petra Braatza.

V četrtek bodo prikazali filme režiserja Martina Turka. Kratka filma nosita naslov Robutanje koruze in Vsakdan ni vsak dan, igrani film pa Soba 408. Zadnji večer bo prikazanih še šest kratkih filmov. Filme bodo po Sarajevu prikazali še v Mostarju, Tuzli, Bihaću in Gračanici.

Teden slovenskega filma organizirajo v sodelovanju s Fundacijo Kriterion iz Sarajeva, vse projekcije bodo v Kinoteki BiH, so sporočili iz Sarajevskega odprtega centra.