Slovenija 29.10.2010 12:19

Sherman Robertson odprl letošnji blues festival v Postojni

Postojna, 29. oktobra - S koncertom Shermana Robertsona, ki je zaradi pristnega kontakta navdušil številne poslušalce v Jamskem dvorcu v Postojni, se je v četrtek začel letošnji sedmi Blues festival Postojnska jama. Na festivalu se bo do sredine marca zvrstilo šest zvenečih imen iz svetovne blues glasbene scene.

Postojna. Postojnska jama, Jamski dvorec. Foto: Daniel Novakovič/STA

Postojna.
Postojnska jama, Jamski dvorec.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Festival je v preteklih letih našel svoj krog ljubiteljev, ki se vedno znova vračajo v Postojno ter uživajo v koncertni glasbeni ponudbi. Organizatorji večere v Jamskem dvorcu prirejajo na nekoliko drugačen način kot drugi ponudniki tovrstnih koncertov, med drugim obiskovalcem omogočajo predhodno rezervacijo miz.

Naslednji koncert bo 18. novembra, ko bo v Jamskem dvorcu v Postojni gostoval velikan blues kitare Tom Principato iz Washingtona. Glasbenik je kot kitarist in pevec na blues glasbeni sceni prisoten že 40 let.

"Več kot očitno je, da obiskovalci, ki v Postojno prihajajo iz vseh koncev Slovenije, želijo in prepoznajo pristen in neizumetničen pristop h glasbi," je za STA povedal organizator prireditev v Postojnski jami Dragan Kiković.

Letošnja sezona Blues festivala Postojnska jama, ki ga je programsko oblikoval Borut Bašin, prinaša tudi koncert enega od mojstrov izvajanja te glasbene zvrsti, Hansa Theessinka. S svojo kitaro in ekspresivnim baritonom je Theessink eden tistih evropskih blues izvajalcev, ki s svojim ustvarjanjem posega v sam svetovni vrh. V Postojni bo koncertiral 20. januarja 2011.

Največja atrakcija sedme sezone bluesa pri Postojnski jami bo po napovedih organizatorjev skupina Mississippi heat, ki neguje tradicionalni blues z unikatnim modernim zvokom. Vizija Pierra Lacocquea, vodje skupine in glavnega avtorja, se v 20 leti ni spremenila. Skupina med nastopi in snemanji prisega na kompakten zvok pravega blues banda.