Svet 8.11.2010 5:30

Forbes: Will Ferrell najbolj "preplačani igralec"

Los Angeles, 8. novembra - Will Ferrell, 43-letni ameriški igralec, je po oceni revije Forbes najbolj preplačani igralec v Hollywoodu. Junak komedij Melinda in Melinda, Bolj čudno kot fikcija, Škrat, Modeli stare šole, V objemu čarovnice in drugih, je že drugič na vrhu lestvice najmanj donosnih igralcev. Lestvico je newyorška gospodarska revija objavila v četrtek.

Za neprijazni epitet se ima igralec zahvaliti svojim zadnjim trem filmom, v katere je bilo vloženega veliko denarja, a niso prinesli pričakovanega zaslužka. Forbes je preračunal, da je vsak dolar, ki so ga plačali Ferrellu, z njegovimi filmi prinesel le 3,35 dolarja.

Nasprotni primer je junak akcijskih filmov, 24-letni Shia LaBeouf (Transformers). Ta je za vsak vanj vloženi dolar priskrbel 81 dolarjev zaslužka. Forbes je, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, pri tem izračunu upošteval honorarje, filmske stroške, dohodke kino dvoran in dohodke od prodaje DVD.

Na drugem mestu Forbesove lestvice najmanj donosnih filmskih igralcev je Eddy Murphy. Ta je od vsakega vanj vloženega dolarja prinesel 4,45 dolarja zaslužka. Tretji na tem negativnem seznamu je Denzel Washington z donosnostjo 5,10 dolarja na vloženi dolar. Sledijo Seth Rogen, Tom Cruise, Drew Barrymore, Matt Damon, Vince Vaughn, Adam Sandler in, zadnji, Jim Carrey.