Slovenija 7.11.2010 4:00

V Gallusovi dvorani prvi od treh koncertov zasedbe Perpetuum Jazzile

Ljubljana, 7. novembra - V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo nocoj prvi od treh koncertov vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile. Tokrat na svoj letni nastop, ki so ga poimenovali Vokal Xtravaganzza, niso povabili sorodne a cappella skupine iz tujine, pač pa bodo nastopili "solo". Vsi koncerti, reprizi bosta 8. in 9. novembra, so že nekaj tednov razprodani.

Vokal Xtravaganzza je v preteklih izdajah predstavila nekaj priznanih tujih a cappella skupin, ki jih Slovenija dotlej ni poznala, toda to tradicijo so se letos odločili prekiniti. Za "solo" nastop so se odločili, ker se je potrdilo, da poslušalci pridejo predvsem zaradi Perpetuum Jazzile, je prepričan umetniški vodja Tomaž Kozlevčar.

Za večer "vokalne ekstaze" so naštudirali nekaj novosti, manjkale pa ne bodo niti največje uspešnice z njihovih zadnjih koncertov in albumov. Glavnino koncerta bodo, kot je za zasedbo značilno, zaznamovale skladbe brez instrumentalne spremljave, vključno z edinstvenimi vokalnimi tolkali.

Katere skladbe bodo izvajali na koncertih, Kozlevčar za STA ni želel podrobneje razkriti. S tem bi, kot je prepričan, "razvrednotil koncertni užitek". Povedal je le, da pripravljajo a cappella popotovanje od kontinenta do kontinenta, med stilnimi obdobji in med najrazličnejšimi glasbenimi zvrstmi. Del koncertnega progama je tudi interakcija z občinstvo.