Slovenija 14.11.2010 4:00

Na Jesenicah začetek 23. Čufarjevih dni

Jesenice, 14. novembra - V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice se bodo ob 19. uri začeli 23. Čufarjevi dnevi. Praznik ljubiteljskih gledališč, ki je pred desetimi leti iz srečanja prerasel v festival, bo odprla ministrica za kulturo Majda Širca, sledila pa bo prva v nizu tekmovalnih predstav.

Na jeseniškem odru je bilo pestro že dva večera pred današnjim uradnim začetkom festivala. V petek je namreč v spremljevalnem programu nastopila domača gledališča zasedba, ki se je predstavila s premierno izvedbo dveh enodejank pod skupnim naslovom Ogenj iz Andaluzije. Za režijo sladko-grenke predstave je poskrbel Sergej Verč.

Na predvečer slovesnega odprtja so nastopile Coronke v muzikalu z modnim dodatkom Al-bert v devetih nebesih. Drevi pa bo po spominski slovesnosti ob kipu pisatelja Toneta Čufarja in nagovoru ministrice nastopila zasedba KUD Zarja Trnovlje - Celje s komedijo Prav poseben par, ki se bo ob šestih drugih predstavah po izboru selektorja Jožeta Voznya potegovala za nagrado in Čufarjeve plakete.

V ponedeljek se bo Loški oder predstavil s Črno komedijo, v torek bo KUD Pirniče prikazal veseloigro Glavni dobitek. V sredo bo sledila farsa Markofla KD Rudija Jedretiča Ribno, KD Svoboda Senovo bo nasmejal publiko v četrtek s Silvestrsko spravo, petkov večer bo pripadel komediji Videoklub in Mladinskemu gledališču Tržič. Pred sobotno razglasitvijo zmagovalcev žirije in občinstva pa bo na odrske deske ponovno stopilo domače gledališče, tokrat s predstavo Fimfarum.