Slovenija 14.11.2010 4:00

V Gallusovi dvorani ob podelitvi Ježkove nagrade najnovejše skladbe Uroša Perića

Ljubljana, 14. novembra - V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bodo ob 20. uri podelili Ježkovo nagrado, ki jo bo spremljal koncert Uroša Perića s prijatelji ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija z godali pod vodstvom Lojzeta Krajnčana. RTV Slovenija Ježkovo nagrado podeljuje tistim ustvarjalcem, ki sledijo duhu vsestranskega Frana Miličinskega - Ježka.

Ježkova nagrada je namenjena izvirnim dosežkom in opusom v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti. Letošnji 22. prejemnik nagrade zaenkrat ostaja skrivnost. Lani jo je prejel pevec Lado Leskovar.

V skrivnost pa ni ovit Peričev koncert, na katerem bo mogoče prisluhniti glasbi iz zlate dobe bluesa, soula in jazza. Periću s spremljevalno skupino The Pearlettes se bodo pridružili številni gosti: Nuška Drašček, Alenka Godec, Eva Hren, Maja Keuc, Zdenka Kovačiček, Lucienne Lončina, Oto Pestner, Iva Stanič, Nina Strnad in Irena Vrčkovnik, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi RTV Slovenija.

Perić bo na koncertu predstavil skladbe z nove zgoščenke z naslovom "Uroš Perić & friends", ki bo izšla na dan koncerta pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija. Zgoščenko sestavlja 19 duetov, ki jih je Perić izvedel s slovenskimi in tujimi pevci. Med drugim bosta na zgoščenki tudi skladbi, ki ju je zapel s Sheilo Raye Charles, hčerko slovitega Raya Charlesa.

Uroš Perić je glasbenik, ki je zaslovel z interpretacijami skladb Raya Charlesa. S svojim programom "A Tribute to Ray Charles" je prepričal občinstvo v Evropi, ZDA in ponekod v Afriki. Snemal in nastopal je s številnimi jazzovskimi orkestri doma in po svetu.