Slovenija 12.11.2010 11:27

Film Gremo mi po svoje v prvem tednu pritegnil več kot 30.000 gledalcev

Ljubljana, 12. novembra - Mladinska komedija Gremo mi po svoje režiserja Mihe Hočevarja je v prvem tednu prikazovanja pritegnila že več kot 30.000 gledalcev. S tem izpolnjuje pogoje za priznanje zlata rola, ki ga slovenskim filmom za vsakih doseženih 25.000 gledalcev podeljujeta Društvo filmskih ustvarjalcev Slovenije in podjetje Kolosej.

Ljubljana. Plakat filma Gremo mi po svoje. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Plakat filma Gremo mi po svoje.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Podelitev zlate role bo najverjetneje v prihodnjem tednu, kinematografi pa so zaradi izjemnega zanimanja v prihajajočih dneh za to mladinsko komedijo, v kateri je v glavni vlogi nastopil igralec Jurij Zrnec, ponudili dodatne predstave, je sporočila Urška Grabnar z distribucijske hiše Cinemania group.

Gremo mi po svoje pripoveduje o Aleksu, ki s prijatelji tabori ob Soči. Starešina preresno jemlje taborništvo in vzgojo otrok in s tem povzroča številne komične zaplete. Mnogi zabavni in čustveni zapleti med zanimivimi otroškimi in odraslimi liki se odvijejo na lokacijah Triglavskega narodnega parka in stkejo himno naravi, čisti otroški duši, zdravi pameti, ljubezni, humorju, prijateljstvu in optimističnemu pogledu na življenje, film opisuje spletna stran Koloseja.

Kot je Hočevar povedal za STA, si je Gremo mi po svoje zamislil kot film za širši krog gledalcev, se pravi od ranega otroštva, od 5., 6. leta dalje pa vse do starosti. "Hotel sem v kino in pred ekrane zvabiti več generacij," je dejal.

Film je na zadnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu dobil nagrado občinstva, Jurij Zrnec pa vesno za najboljšo glavno moško vlogo.