Svet 17.11.2010 5:30

V prodaji knjiga za otroke Baracka Obame

Washington, 17. novembra - V ameriških knjigarnah je od danes na policah prva knjiga za otroke ameriškega predsednika Baracka Obame "Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters". (O tebi pojem: pismo hčerama). Knjiga je posvečena predsednikovi soprogi Michelle Obama. V knjigi je podoba Obaminih hčera, devetletne Sashe in 12-letne Malie, kako se sprehajata s psičkom Bojem.

Knjiga je sestavljena kot pismo hčerama, govori pa o 13 pomembnih Američanih. Med njimi so prvi predsednik George Washington, umetnica Georgia O'Keeffe, legendarni indijanski poglavar Siouxov Sedeči bik, prvi temnopolti igralec v baseballski ligi Jackie Robinson, znanstvenik Albert Einstein in drugi.

Knjigi Sanje mojega očeta in Pogum za upanje predsednika Obame sta se dobro prodajali ter prinesli več kot pet milijonov dolarjev (3,6 milijona evrov). Naslov "Of Thee I Sing" je verz iz domoljubne ameriške himne "My Country". Zaslužek od knjige za otroke bodo namenili skladu za štipendiranje otrok padlih ali invalidnih vojakov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prejšnji knjigi Baracka Obame sta že prevedeni v slovenščino.