Slovenija 18.11.2010 12:09

Zlati roli za Hočevarjev film Gremo mi po svoje

Ljubljana, 18. novembra - Mladinski film Gremo mi po svoje režiserja in scenarista Mihe Hočevarja bo danes v Koloseju prejel zlati roli za preseženih 50.000 gledalcev v dobrih dveh tednih. Kot je za STA povedal Hočevar, si je film po neuradnih podatkih do danes ogledalo že 63.500 gledalcev.

Hočevar je še povedal, da bodo na podelitvi zlatih rol ob 12.30 prisotni predstavniki distribucije in producent. Ustvarjalci filma upajo tudi na množičen obisk igralske ekipe, otrok, ki so v filmu igrali tabornike. Po Hočevarjevih napovedih tudi v prihodnje računajo na dober obisk, saj je film namenjen več generacijam, toda hkrati želijo ob uspehu ohraniti trezno glavo.

Nagrado zlata rola za 25.000 gledalcev podeljujeta Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev. Hočevar, ki je leta 2000 režiral priljubljen film Jebiga, je podpisal tudi režijo številnih humornih oglasov.

Mi gremo po svoje je poleg filmov Na planincah (2003) in Distorzije (2009) njegov tretji mladinski film. V filmu Gremo mi po svoje se zabavni in čustveni zapleti med otroškimi in odraslimi liki odvijejo na lokacijah triglavskega narodnega parka in stkejo himno naravi, otroški duši, zdravi pameti, ljubezni, humorju in optimističnemu pogledu na življenje. Starešina, ki ga je odigral Jurij Zrnec, preresno jemlje taborništvo in vzgojo otrok in s tem povzroča številne komične zaplete, so zapisali ustvarjalci filma.