Slovenija 20.11.2010 6:00

Zadnji dan Frankfurta po Frankfurtu: Veliko zanimanje za tuje knjige

Ljubljana, 20. novembra - V knjigarni Konzorcij se bo danes sklenila 24. prodajna razstava tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu. Vodja knjigarne, ki pripravlja razstavo, Staša Žunič je za STA povedala, da so s selitvijo Frankfurta po Frankfurtu iz Cankarjevega doma v razširjeno knjigarno Konzorcij dosegli še boljši obisk kot minula leta.

"Letos se je odločitev, da pripravimo razstavo v knjigarni, izkazala za pravo, zato bomo tudi naslednje leto ostali doma, med knjigami. Prostora imamo zaradi širitve knjigarne dovolj, s strani naših kupcev prejemamo pohvale, saj jim je všeč, da lahko istočasno obiščejo tako klasično knjigarno kot prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu," je povedala Žuničeva.

Na prodajni razstavi tuje literature so knjigarji Konzorcija pripravili sedem tematskih sklopov. Kot je povedala Žuničeva, so pri podrobnejši analizi ugotovili, da je bilo na področju družboslovja in humanistike največ zanimanja za filozofijo, zgodovino, politologijo, sociologijo in psihologijo.

S področja naravoslovja so na Frankfurtu po Frankfurtu prodali največ medicinskih knjig in priročnikov, ekonomiste trenutno najbolj zanima management. Ljubitelji knjig s področja umetnosti so najbolj posegali po umetniških priročnikih ter knjigah o arhitekturi in filmu.

Zelo dobro je bilo sprejeto tudi področje leposlovja, tako romani kot poezija. Kupce so zanimale predvsem nagrajene knjige in knjige slovenskih avtorjev, ki so na novo izšle v tujini, je povedala Žuničeva. Opazila je še, da med kupci vlada veliko zanimanje za turistične vodnike, kuharice in priročnike o vzgajanju rastlin, zelo pa narašča tudi prodaja športnih priročnikov.

Na šestdnevni razstavi tuje literature je na ogled in naprodaj 10.000 knjig. Frankfurt po Frankfurtu bo svoja vrata zaprl ob 19.30.