Svet 7.12.2010 6:00

Florian Henckel von Donnersmarck navdušen nad Hollywoodom

München, 7. decembra - Nemški režiser in oskarjevec Florian Henckel von Donnersmarck (Življenje drugih) je navdušen nad delovnimi pogoji v Hollywoodu. Za revijo Focus je dejal, da je Hollywood "središče svetovnega filma". "Tam sem imel več opravka z mednarodnimi igralci in ljudmi iz sveta filma, kot bi bilo v Berlinu, Parizu ali Londonu sploh mogoče," je dejal.

"In v resnici je to še bolj mikavno, kot si človek predstavlja, ko sanja o Hollywoodu," je dodal.

Donnersmarckov novi film "The Tourist" je imel v ponedeljek svetovno premiero v New Yorku, 14. decembra bo evropska premiera v Berlinu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V filmu je v glavni vlogi zaigrala Angelina Jolie. Z njenim partnerjem Bradom Pittom ga že dolgo veže prijateljstvo, je povedal režiser. "Že zelo hitro, še preden sem dobil oskarja, mi je čestital za film Življenje drugih. Od tedaj sva se vedno pogovarjala o različnih projektih in trenutno enega razvijama skupaj," je dodal.

Pitt mu je tudi predstavil Angelino Jolie. "Lani me je poklicala in dejala, da je eden od projektov, s katerimi se spogleduje 'The Tourist', da pa bi se iz tega, če bi projekt prevzel jaz, lahko razvilo kaj več", je še dejal nemški režiser.