Slovenija 23.11.2010 14:03

Premiera celovečernega dokumentarnega filma o Big Foot Mama

Ljubljana, 23. novembra - Glasbeni dokumentarni film "Tist' dan v tednu" o skupini Big Foot Mama bo v sredo v Kinu Šiška podal odgovor na vsa vprašanja, mnenja in dvome o njihovem 20-letnem delovanju. Nastajal je pod taktirko koproducentov Benjamin Produkcije, Big Foot Mame in managamenta skupine.

Gre za film z resničnimi vsebinami, tako arhivskimi kot aktualnimi zadnjih dveh let, ko je Big Foot Mamo na koncertih spremljala ekipa Benjamin produkcije. Film predstavlja dejanski svet rock'n'roll banda, ki deluje na slovenskih tleh že 20 let. Vstopnice za predstavo ob 21. uri so razprodane, na voljo so še vstopnice za premiero ob 17. uri. Premieri v Ljubljani bo sledilo 2. in 3. decembra predvajanje v Kinematografih Tuš kar sedem dni in potem širše v Art kino mrežah.

Režiserji filma, ki je dolg 112 minut, so Anže Verdel, Anže Petrič in Miha Čeak iz Benjamin produkcije, ustanovljene kot kulturno društvo leta 2001 v Ljubljani. V njem pa nastopajo člani Big Foot Mame Grega Skočir, Alen Steržaj, Daniel Gregorič, Jože Habula in Zoran Čalić. Poleg njih pa še Miha Guštin, Žare Pak, Aleš Guček, Ajlan Šubic, je sporočil Bojan Rojko iz Agencije Antonov.

Film bo odgovoril na vprašanja, kako priti do prave zasedbe in ali je za uspeh na sceni potrebna sreča ter kaj je Skočirja "nakriziralo" in zakaj je za dober rock'n'roll treba trpeti. Podal bo resnico o Guštijevem odhodu iz benda in o tem, zakaj Zoki ni mogel v Sloveniji najti boljšega benda.

Kako z dna ponovno osvojiti veliki oder ljubljanskih Križank, kdo se je spomnil velikega dogodka 15. obletnice, o palčkih in skrbi, da je vse na pravem mestu, zakaj so Big Foot Mama slovenski Rolling Stonesi, katera njihova plata je najboljša in kaj se zgodi s človekom po 20 letih rokenrola, so še druga vprašanja, na katera bo odgovoril film, ob tem pa bo prikazal še, kaj vse se pripeti na koncertiranju po Sloveniji, kaj se v zaodrju dogaja pet minut pred prihodom benda na oder, kako napisati komad, s katerim presežeš samega sebe, zakaj so glasbeni producenti pomembni in kako deluje mainstream rock'n'roll bend danes.