Slovenija 25.11.2010 9:20

Objavljen razpis za generalnega direktorja zavoda Maribor 2012

Maribor, 25. novembra - Mariborski mestni svet je danes objavil razpis za generalnega direktorja javnega zavoda Maribor 2012, ki vodi projekt Evropska prestolnica kulture (EPK). S tem bo zapolnjeno še zadnje prazno vodilno mesto v zavodu, pričakuje pa se, da bo položaj tudi v prihodnje zasedal Vladimir Rukavina, sedaj vršilec dolžnosti generalnega direktorja.

Medtem ko je svet zavoda Maribor 2012 sredi oktobra imenoval Mitjo Čandra za programskega direktorja in Heleno Hvalec za poslovno direktorico zavoda, je ostalo pod vprašajem le še mesto generalnega direktorja, katerega funkcije od začetka tega leta opravlja prvi mož Narodnega doma Maribor in vodja začasnega sekretariata EPK Vladimir Rukavina.

Razpis za mesto generalnega direktorja zavoda mora v skladu s statutom objaviti Mestna občina Maribor. Imenuje ga namreč ustanovitelj zavoda oziroma mariborski mestni svet, s tem da predhodno pridobi pozitivno mnenje sveta zavoda in programskega sveta zavoda Maribor 2012.

Komisija mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je razpis objavila danes. Nanj se lahko prijavijo kandidati z univerzitetno ali visokošolsko izobrazbo ter najmanj petimi leti izkušenj na vodilnih delovnih mestih. Zahtevani so tudi poznavanje dela zavoda in razvojnih kulturnih politik na lokalni, državni in evropski ravni ter mednarodne reference na področju kulturnega menedžmenta.

Ni skrivnost, da bi mariborski župan Franc Kangler rad, da generalni direktor ostane Rukavina, podpirali pa naj bi ga tudi župani partnerskih mest. Rukavina sam je pred kratkim za STA povedal, da ga položaj zanima, vendar pa bi rad, da so točno opredeljene tako naloge kot pristojnosti te funkcije.