Slovenija 13.12.2010 15:16

Trije kandidati za generalnega direktorja zavoda Maribor 2012

Maribor, 13. decembra - Na razpis za generalnega direktorja javnega zavoda Maribor 2012, ki vodi projekt Evropska prestolnica kulture (EPK), so se prijavili trije kandidati. Imen na mariborski občini ne želijo razkriti, neuradno pa se je kot kandidata največkrat omenjalo sedanjega vršilca dolžnosti generalnega direktorja Vladimirja Rukavino.

Med morebitnimi kandidati se je v medijih omenjalo še vodjo mestnega urada za kulturo in mladino Aleša Novaka, direktorja Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Igorja Teršarja in Petra Tomaža Dobrilo z ministrstva za kulturo, ki je leta 2006 sodeloval pri pripravi zmagovite kandidature Maribora in partnerskih mest za EPK.

Mariborski mestni svet je razpis za generalnega direktorja, s čimer bo zapolnjeno še zadnje prazno vodilno mesto v zavodu Maribor 2012, objavil 25. novembra. Rok za prijavo je potekel konec prejšnjega tedna, danes pa so čakali še morebitne kandidature po pošti.

Medtem ko je svet zavoda Maribor 2012 sredi oktobra imenoval Mitjo Čandra za programskega direktorja in Heleno Hvalec za poslovno direktorico zavoda, je ostalo pod vprašajem le še mesto generalnega direktorja, katerega funkcije od začetka tega leta opravlja prvi mož Narodnega doma Maribor in vodja začasnega sekretariata EPK Vladimir Rukavina.

Generalnega direktorja imenuje ustanovitelj zavoda oziroma mariborski mestni svet, s tem da predhodno pridobi pozitivno mnenje sveta zavoda in programskega sveta zavoda Maribor 2012. Tako imenovanja ni pričakovati pred koncem tega leta.