Slovenija 16.12.2010 17:40

Čander: Razmerja med partnerskimi mesti v EPK je treba urediti

Velenje, 16. decembra - Programski direktor javnega zavoda Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture (EPK) Mitja Čander je po današnjem pogovoru s predstavniki velenjske občine na novinarski konferenci v Velenju ocenil, da je treba razmerja med partnerskimi mesti v EPK 2012 urediti. Zavzel se je tudi za umestitev teh razmer v celotno zgodbo.

Maribor. Programski direktor javnega zavoda Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture (EPK) Mitja Čander. Foto: Gregor Mlakar/STA Arhiv STA

Maribor.
Programski direktor javnega zavoda Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture (EPK) Mitja Čander.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Kot je dejal Čander, si želijo, da vsako partnersko mesto uresniči tisto, kar čuti kot svoj kreativni potencial. "Potrebno je povezovanje med ljudmi, saj so dobrodošli sveži in inovativni programi. Vključeni v ta projekt se zavedamo velike odgovornosti in verjamemo, da lahko projekt EPK 2012 močno pripomore k prepoznavnosti Slovenije," pravi Čander.

Poudaril je, da Velenje v projektu EPK 2012 sodeluje s tremi ključnimi programi, in sicer Pikinim festivalom, Kunigundo in delno s poletnim festivalom. Čander je tudi opozoril, da je treba čim prej določiti finančni okvir EPK 2012. Dodal je še, da so vsi sodelujoči v projektu EPK 2012 pripravljeni sodelovati ter se povezovati pri usklajevanju programov, saj se zavedajo, da je to zgodba vseh skupaj in celotne regije.

Velenjski podžupan Srečko Meh je povedal, da je zadovoljen s sklepi sestanka s Čandrom in njegovo ekipo. "Zdaj lahko začnemo intenzivneje delati na programu v Velenju, to delo pa je razpeto od leta 2010 do leta 2014. Vsekakor bomo izkoristili vse naše potenciale," je napovedal Meh.

Vodja programa EPK 2012 v Velenju Peter Groznik je predstavil osnutke programov, ki jih za omenjeni projekt pripravljajo v velenjski občini. Po njegovem mnenju so velenjski nosilci programov z današnjim sestankom dobili potrditev, da so na pravi poti, lastne programe pa bodo še nadgradili.