Slovenija 27.12.2010 14:09

Rukavina in Teršar v igri za direktorja zavoda Maribor 2012

Maribor, 27. decembra - Tričlanska komisija znotraj komisije mariborskega mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja se je sestala z vsemi tremi prijavljenimi kandidati za mesto generalnega direktorja zavoda Maribor 2012 - EPK. V ožji izbor sta prišla Vladimir Rukavina in Igor Teršar. Na razpis se je prijavil še Peter Tomaž Dobrila.

Kot je za STA pojasnila predsednica komisije Tanja Vindiš Furman, so v petek z vsemi tremi prijavljenimi kandidati opravili razgovor, nato pa so jih "ocenili iz različnih zornih kotov", predvsem njihove menedžerske in vodstvene sposobnosti.

Komisija se je po njenih besedah soglasno odločila, da programski svet in svet zavoda zaprosijo, da se izrečeta o kandidatih. Rukavina je sicer že doslej vršilec dolžnosti generalnega direktorja zavoda, Igor Teršar pa direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Na razpis se je prijavil tudi Peter Tomaž Dobrila, preko Kible sicer eden od soavtorjev zmagovite mariborske kandidature za EPK, ki ni uspel prepričati komisije.

Programski svet in svet zavoda imata 30 dni časa, da se do predlogov opredelita. Nato se bo znova sestala komisija in na podlagi mnenj oblikovala svoj predlog. Dokončno odločitev o tem, kdo bo generalni direktor zavoda Maribor 2012 EPK, bo dal mariborski mestni svet.