Slovenija 28.12.2010 13:59

Gremo mi po svoje drugi najbolj gledan slovenski film

Ljubljana, 28. decembra - Mladinska komedija Gremo mi po svoje je zasedla drugo mesto na lestvici najbolj gledanih slovenskih filmov. Do danes si je film režiserja Miha Hočevarja ogledalo nekaj več 155.000 gledalcev, s čimer je prehitel do sedaj drugo uvrščeni film Kajmak in marmelada.

Ljubljana. Plakat filma Gremo mi po svoje. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Plakat filma Gremo mi po svoje.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Prvo mesto na lestvici najbolj gledanih slovenskih filmov za zdaj še vedno pripada filmu Petelinji zajtrk, ki si ga je ogledalo 183.000 gledalcev.

Z doseženim obiskom si je Gremo mi po svoje prislužil že štiri zlate role in eno veliko zlato rolo, ki so jo ustvarjalci za preseženih 125.000 gledalcev prejeli v sredo.

Kot je pojasnil režiser filma Miha Hočevar, "ideja ni bila narediti samo še en mladinski film, ampak ustvariti huronsko in napeto komedijo na privlačnih lokacijah z odlično produkcijsko kondicijo, ki bo lahko kar se le da dolgo kljubovala času in združevala otroke in starejše več generacij".

Zgodba se odvija na taborjenju ob Soči, kjer starešina preresno jemlje taborništvo in vzgojo otrok ter s tem povzroča številne komične zaplete. Fantje pa se bolj kot za taborniški red in veščine zanimajo za sosednji, športno umetniški tabor, kjer taborijo dekleta.

Zapleti med otroškimi in odraslimi liki se odvijejo na lokacijah triglavskega narodnega parka in stkejo himno naravi, čisti otroški duši, zdravi pameti, ljubezni, humorju in optimističnemu pogledu na življenje, so še zapisali ustvarjalci.