Slovenija 3.1.2011 12:17

Objavljen natečaj za viteza oziroma vitezinjo pesniškega turnirja

Maribor, 3. januarja - Založba Pivec razpisuje natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem. Žirija, v kateri bodo poznavalci poezije, bo izbrala 24 avtorjev. Tekmovanje bo potekalo v dveh polfinalnih turnirjih, 12 avtorjev pa bo sodelovalo na zaključnem 11. pesniškem turnirju, kjer se bodo potegovali za naziv vitez oziroma vitezinja pesniškega turnirja.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi v slovenščini pišoči pesniki, stari vsaj 16 let. Sodelujejo lahko s po eno pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov. Avtor, ki bo poslal več pesmi ali predolgo pesem, bo izločen, so sporočili iz založbe Pivec.

Zainteresirani naj svojo pesem pošljejo na naslov Založba Pivec, Krekova 13, 2000 Maribor, s pripisom Pesniški turnir 2011, najkasneje do 15. februarja. Pesmi naj bodo podpisane s šifro, v posebni kuverti pa naj bodo avtorjevi osebni podatki. Strokovna komisija bo imena 24 izbranih avtorjev objavila 10. marca na spletni strani založbe Pivec.

Avtorji pesniških del se bodo konec marca pomerili na dveh polfinalnih pesniških turnirjih predvidoma v Celju in Novi Gorici. Polovica izbranih avtorjev se bo pomerila v prvem, polovica pa v drugem kraju. Na obeh polfinalnih turnirjih bo strokovna komisija izbrala štiri pesmi, dve pa bo izbralo občinstvo. Vseh šest izbranih pesmi bo napredovalo v finale.

Dvanajst izbranih pesnikov bo v soboto, 16. aprila, s svojimi pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, sodelovalo na 11. pesniškem turnirju v Mariboru. Strokovna komisija bo izbrala viteza/vitezinjo pesniškega turnirja 2011. Nagrajenec bo prejel diplomo, knjigo in denarno nagrado v znesku 500 evrov. Svojega nagrajenca bo izbralo tudi občinstvo. Vseh 12 finalnih pesmi bo objavljenih v zborniku in literarni reviji Rp./Lirikon21.