Slovenija 9.1.2011 9:00

Žalec bo prihodnji teden gostil peti BUMfest

Žalec, 9. januarja - V Žalcu bo med 13. in 16. januarjem potekal 5. mednarodni festival tolkalnih skupin BUMfest, ki ga pripravlja tamkajšnji zavod za kulturo, šport in turizem. Umetniški vodja festivala Dejan Tamše je za STA povedal, da je letošnji festival precejšen zalogaj, saj bo trajal štiri dni, kar pomeni štiri večere vrhunskih tolkalnih koncertov.

Kot je dejal Tamše, je raznolikost letošnjega izbora gostujočih tolkalcev precejšnja. "Na eni strani imamo legendo ameriške latin-jazz scene, dobitnika grammya s skupino Carribean Jazz Project in dolgoletnega člana priznane skupine Spyro Gyra Davea Samuelsa, ki bo koncentriral z nepredvidljivim, a odličnim švedskim tolkalcem Andersom Astrandom ob spremljavi edine ženske tolkalne skupine v Sloveniji ŠUS," je povedal.

Poudaril je, da bodo za špansko vročico poskrbeli člani Mas Percussion iz okolice Valencije, prvo ime evropske tolkalne šov scene pa predstavljajo člani nizozemske Percosse, ki šokirajo s svojim nastopom, polnim ritma, akrobatike, humorja in scenskih vložkov.

Soorganizatorji BUMfesta, skupina Slovenski tolkalni projekt (StoP), bo festival odprla s posebnim programom StoP igra POP, kjer bodo poslušalcem namenili pop uspešnice večinoma iz prejšnjega stoletja.

Kot napoveduje Tamše, se tako obetajo štirje nepozabni dnevi, polni ritma in adrenalina, različnih kultur in raznovrstnih koncertov. Glede na to, da sta bila zadnja dva festivala BUMfest razprodana, Tamše pričakuje, da bo tako tudi letos.