Slovenija 13.1.2011 8:00

V galeriji Družina prodajna razstava Umetniki za karitas

Ljubljana, 13. januarja - V galeriji Družina bodo danes na ogled postavili razstavo likovnih del, ki so nastala v 16. mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas pod naslovom Nosite bremena drug drugemu. Izkupiček prodanih del bo namenjen družinam v stiski. Razstavo bo odprl ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres, so sporočili iz tiskovnega urada škofije Koper.

Udeležence in njihova dela bo predstavila likovna kritičarka in stalna strokovna sodelavka kolonije Umetniki za karitas Anamarija Stibilj Šajn.

Projekt Umetniki za karitas je zgodba sodobnih likovnih umetnikov, ki darujejo za ljudi v stiski svoj talent in svoj čas. Tako je od leta 1995, ko je bila prva kolonija Umetniki za karitas, v vseh katalogih zapisanih 1012 avtorjev, ki so ustvarili ali darovali 1542 likovnih del. Skoraj 1100 del je že prodanih na 169 prodajnih razstavah po Sloveniji in v tujini, druga dela so del stalnih razstav.

Udeleženci 16. kolonije so: Abdulwahab AI-wahdi, Gordana Gašperin, Vlasta Arzenšek Gottstein, Tamara Burmicky, Metka Erzar, Rado Jerič, Janez Kovačič, Maša Bersan Mašuk, Nikolaj Mašuk, Matej Metlikovič, Gregor Pratneker, Marjan Skumavc, Karen Soklič, s. Aleša Stritar in Adriano Velussi.

Pridružili so se jim tudi strokovni sodelavci kolonije: Jože Bartolj, Lucijan Bratuš, Primož Brecelj, Silva in Azad Karim, Mira Ličen Krmpotič in Tone Seifert. Razstavljena bodo tudi dela 74 darovalcev ob dnevu odprtih vrat. V 16. koloniji je sicer nastalo 165 likovnih del.

V glasbenem delu večera bosta nastopila baritonist Marko Kobal in citrat Tomaž Plahutnik.