Slovenija 14.1.2011 8:57

V Minnesoti premiera nove drame Kim Komljanec

St. Paul, 14. januarja - V gledališču Blank Slate v prestolnici ameriške zvezne države Minnesota Saint Paul je bila v četrtek premierno uprizorjena drama slovenske avtorice Kim Komljanec z naslovom Madež oziroma "Wash My Sin Away". Predstava je nastala v produkciji gledališča Terra Firma.

Drama pripoveduje zgodbo o mladi ženski Leni, ki tik pred izbruhom zadnjih vojn na Balkanu zapusti domovino in najde službo v pralnici prestižnega hotela v Veliki Britaniji. Tam se bolj kot pred vojnimi grozotami skrije pred soočenjem z odgovornostjo za lastno življenje.

Ko Lena po dolgih letih izseljenskega življenja izve za smrt svoje matere, se je prisiljena soočiti z resničnostjo, z občutki krivde in lažmi, ki jih je govorila sami sebi in svojim bližnjim. Mestni časopis Saint Paula City Pages, je poročal, da predstava ponuja razmislek o posameznikovi odgovornosti za odločitve političnih enot in o tem, ali se je mogoče distancirati od nasilja.

V predstavi nastopajo Lindsey Cacich, Douglas Byrne, Matt Saxe, Kevin Fehlen, Katherine Engel in Alec Barniskis.

Kim Komljanec je ustanoviteljica in direktorica ljubljanskega zavoda Zofka. Dramska avtorica, ki živi in dela v Sloveniji ter Veliki Britaniji, je pred letom dni magistrirala iz pisanja dramatike. Predstava "Wash My Sin Away" bo na sporedu do 22. januarja.