Slovenija 14.1.2011 13:22

V Kibeli odprtje slikarske razstave Nataše Ribič

Maribor, 14. januarja - V mariborski galeriji Kibela bodo drevi ob 20. uri odprli slikarsko razstavo Nataše Ribič z naslovom Sanje naprodaj. V sanjskih prizorih, naslikanih na njenih slikarskih objektih, se prepletajo realni in nerealni, sladki in odbijajoči obeti ter pri tem povezujejo stvarno in domišljijsko, racionalno in iracionalno, so sporočili iz Kible.

"Nelagodje ali srh izražajoči prizori se srečujejo s trivialnostjo, bizarnostjo, grotesknostjo, mističnost se druži z uroki, more blažijo razsvetlitve ali vsaj odrešujoči namigi, šele zapredki smisla ali že jasno definirane vsebine, simboli so splošni in osebni, razkrivajo zasebno in družbeno okolje, posameznikove in kolektivne predstave, domačne bližine in skrivnostne dalje," je v vabilu na razstavo med drugim zapisal publicist Vladimir P. Štefanec.

Nataša Ribič, ki ustvarja v Ljubljani, je leta 1988 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, leta 1991 je končala podiplomski študij slikarstva pri profesorju Gustavu Gnamušu, med leti 1991 in 1993 pa je obiskovala podiplomski študij grafike. Doma in v tujini se je predstavila na več kot dvajsetih samostojnih in več kot tridesetih pomembnejših skupinskih razstavah. Njena dela so uvrščena v več domačih in tujih likovnih zbirk, med drugim v zbirko dunajske Albertine.