Slovenija 21.1.2011 9:09

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. na mednarodnem sejmu knjig umetnika v Londonu

London, 21. januarja - V prostorih zbirke Zabludowicz v Londonu se danes začenja mednarodni sejem knjig umetnika. Z deli Dejana Habichta, Vlada Marteka, Mine Žabnikar, Mladena Stilinovića in Balinta Szombathyja se ga udeležuje tudi Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. iz Ljubljane.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. v Londonu predstavlja najnovejše izdaje knjig umetnika izbranih avtorjev. Na sejmu, ki se bo zaključil v nedeljo, 23. januarja, sodeluje okrog 30 neodvisnih založnikov iz Evrope in ZDA, so sporočili iz Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E..

Kot so še sporočili, bodo v spremljevalnem programu javno tudi predstavili knjige umetnika Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E., ki so izšle ob koncu leta 2010, in sicer "Whore" in "Twentysix Gasoline Stations Only" Tanje Lažetić ter "TITO times thirty (naked)" Tadeja Pogačarja.

Knjigi umetnice Tanje Lažetić sta nastali v dialogu z umetniškim delom Sanje Iveković in Eda Rusche, predvsem njegove kultne "Twentysix Gasoline Stations". Knjiga umetnika "TITO times thirty (naked)" pa se ukvarja s sfero javnega in zasebnega.