Slovenija 21.1.2011 14:34

Navdušen sprejem za Amado mio v Čilu

Santiago de Chile, 21. januarja - Predstava Amado mio v režiji Ivana Peternelja in izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča, ki te dni gostuje v Čilu, je doživela navdušen sprejem. Njeno prvo uprizoritev na 18. mednarodnem gledališkem festivalu Santiago a Mil, ki poteka v čilski prestolnici, je občinstvo v dvorani gledališča Augustin Sire v četrtek nagradilo z burnim aplavzom.

Po besedah direktorice festivala Carmen Romero je Slovensko mladinsko gledališče ena glavnih atrakcij festivala, saj so si kar nekaj let prizadevali, da gledališče, ki je navdušilo že številne festivale v Latinski Ameriki, pripeljejo še v Čile. Samo zaradi njega bo danes v čilsko glavno mesto prišel tudi direktor festivala v sosednjem Buenos Airesu, sporoča sodelavec STA.

Festival v Čilu poteka že osemnajst let, doslej pa sta se na njem predstavila Slovensko narodno gledališče iz Nove Gorice in SNG Drama Ljubljana. Poleg tega so čilski igralci pred leti na festivalu izvedli slovensko dramo 'M te ubu avtorja Zorana Hočevarja v režiji čilskega režiserja Marca Monsalveja.