Slovenija 23.1.2011 10:03

V Ljubljani ponovno Zimska šola slovenskega jezika

Ljubljana, 23. januarja - Na Filozofski fakulteti v Ljubljani se v ponedeljek začenja že 17. Zimska šola slovenskega jezika. Gre za intenzivni jezikovni tečaj slovenščine s pestrim spremljevalnim programom v organizaciji Centra za slovenščino kot drugi/tuji jezik na omenjeni fakulteti.

Udeleženci lahko izbirajo med dopoldanskim tečajem vsak dan po štiri šolske ure in izbirnim popoldanskim tečajem vsak dan po dve šolski uri. Pri slednjem jim je na voljo konverzacija s fonetiko za začetnike, konverzacija za nadaljevalce, konverzacija za izpopolnjevalce ter priprava na izpit iz znanja slovenščine na visoki ravni.

Poleg jezikovnega tečaja jih čaka tudi pester spremljevalni program. Med drugim imajo organiziran spoznavni popoldan, v katerem udeleženci predstavijo svoje države in navade, ter ogled stare Ljubljane in slovenskega filma Piran - Pirano z angleškimi podnapisi, drsanje na zunanjem drsališču, zaključno prireditev in kosilo v tradicionalni slovenski gostilni.

Zimske šole se letos udeležuje rekordnih 38 udeležencev dvajsetih različnih narodnosti. Med njimi je tudi šest udeležencev s slovenskimi koreninami, ki živijo v tujini (Argentina, Bosna in Hercegovina, Črna gora, ZDA) in so prejeli štipendijo ministrstva za šolstvo in šport. Tečaj bo trajal do 4. februarja.