Slovenija 26.1.2011 15:53

Gremo mi po svoje najbolj gledan slovenski film

Ljubljana, 26. januarja - Mladinska komedija Gremo mi po svoje režiserja Mihe Hočevarja je s torkom postala najbolj gledan slovenski film. Film beleži že 183.459 gledalcev, s čimer je prehitel Petelinji zajtrk. Kot so sporočili iz distribucijske hiše Cinemania group, bo film na sporedu še vsaj ves februar.

Ljubljana. Plakat filma Gremo mi po svoje. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Plakat filma Gremo mi po svoje.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Premiera zgodbe o tabornikih, v kateri je v glavni vlogi nastopil znani slovenski igralec Jurij Zrnec, je bila v začetku lanskega novembra v ljubljanskem Koloseju.

Gremo mi po svoje govori o Aleksu, ki s prijatelji tabori ob Soči. Starešina preresno jemlje taborništvo in vzgojo otrok ter s tem povzroča številne komične zaplete. Mnogi zabavni in čustveni zapleti med otroškimi in odraslimi liki se odvijejo na lokacijah Triglavskega narodnega parka in so himna naravi, čisti otroški duši, zdravi pameti, ljubezni, humorju, prijateljstvu in optimističnemu pogledu na življenje.

Hočevar je s filmom stavil na čim širše občinstvo. "Hotel sem v kino in pred ekrane zvabiti več generacij," je pred premiero povedal za STA.

Kot je še povedal, se mu je zamisel, da bi posnel nekaj o tabornikih, zdela privlačna že v lokacijskem smislu, ker se vse lahko dogaja v naravi, pod šotori. To je po Hočevarjevem mnenju veliko bolj zanimivo, kot če so filmsko prizorišče stanovanja in bifeji, kot je navada v slovenskih filmih. "Ker sem bil sam tabornik, sem imel nekaj vedenja o tem, obenem pa taka ideja ponuja dober mikrokozmos za obdelavo," je dejal.

Film je na zadnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu dobil nagrado občinstva, Jurij Zrnec pa vesno za najboljšo glavno moško vlogo.