Slovenija 1.2.2011 16:16

Zavod EPK in občina Murska Sobota o programskem in finančnem načrtu

Murska Sobota, 1. februarja - Predstavniki Javnega zavoda Maribor - Evropska prestolnica kulture (EPK) 2012 so danes z občino Murska Sobota usklajevali mnenja o programskem in finančnem načrtu za leti 2011 in 2012. Občina ob tem pričakuje, da bodo izvajalci z njenega območja dobili več kot zagotavlja sama.

Brežice. Murskosoboški župan Anton Štihec. Foto: Rasto Božič/STA Arhiv STA

Brežice.
Murskosoboški župan Anton Štihec.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Kot je za STA povedal župan mestne občine Murska Sobota Anton Štihec, sta jim programski direktor Mitja Čander in koordinator partnerskih mest v projektu Borut Pelko predstavila okvirni finančni načrt in odgovorila na pereča vprašanja o financiranju programskih vsebin, saj je za infrastrukturo zadolžena država.

Čeprav bodo usklajeno poročilo o srečanju objavili v sredo, Štihec pogovor ocenjuje kot konstruktiven, ker je dobil zagotovilo, da bo toliko denarja, kot bo dala občina, zagotovil tudi zavod.

"O tem, kateri projekti bodo financirani, seveda odločajo sami, vendar bodo poslušali tudi sugestije naših izvajalcev, želim pa, da bi dobili dovolj sredstev, da program izvedejo in dobijo več, kot da občina, in to bomo definirali v pogodbi. Želimo ostati v projektu s pogojem, da bo država zagotovila denar za infrastrukturne objekte, ker so ta sredstva za večino mest že zagotovili," je še povedal župan.

Na Štihčev petkov protest, v katerem je zahteval celo odstop predsednika vlade, ker občina za razliko od drugih ni dobila niti evra za infrastrukturne naložbe, so se isti dan odzvali v kabinetu vlade in napovedali srečanje za ta teden.