Slovenija 2.2.2011 16:10

Suzana Žilič Fišer začasno prevzela vodenje zavoda Maribor 2012

Maribor, 2. februarja - Mariborski župan Franc Kangler je z današnjim dnem za vršilko dolžnosti generalne direktorice zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture imenoval Suzano Žilič Fišer. Na omenjeni položaj je bila imenovana za čas do rednega imenovanja generalnega direktorja zavoda, potem ko je nedavno odstopil dosedanji začasni direktor Vladimir Rukavina.

Ljubljana, Cankarjev dom. Vršilka dolžnosti generalne direktorice zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture Suzana Žilič Fišer. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, Cankarjev dom.
Vršilka dolžnosti generalne direktorice zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture Suzana Žilič Fišer.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kangler je Žilič Fišerjevo, ki je sicer tudi še vedno tudi članica sveta omenjenega zavoda, ob tem pozval, da se prijavi na razpis za generalnega direktorja zavoda, ki ga bo objavila komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja mariborskega mestnega sveta, ter da prevzame vodenje projekta EPK 2012 do njegovega zaključka, so sporočili iz mariborske občine.

Suzana Žilič Fišer je predavateljica in predstojnica Inštituta za medijske komunikacije na mariborski fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in je dolgoletna članica sveta zavoda Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor. Svojo kariero je začela v medijih kot novinarka, urednica, kasneje pa je vodila produkcijo POP TV. V projekt EPK je vpeta od samega začetka, sprva kot članica začasnega sekretariata, nato pa tudi kot članica sveta zavoda Maribor 2012.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je v ponedeljek ugotovila, da nihče od prijavljenih kandidatov na prvi razpis ni dobil podpore programskega sveta, zato bodo postopek ponovili. Poleg Rukavine sta se na razpis prijavila sedanji direktor javnega sklada za kulturne dejavnosti Igor Teršar in Peter Tomaž Dobrila z ministrstva za kulturo. Prvi je sicer dobil podporo sveta zavoda, a se na novi razpis ne namerava prijaviti, drugi, ki ga je komisija izločila že pred izrekanjem programskega sveta in sveta zavoda, pa po pisanju nekaterih medijev namerava to storiti tudi v drugem poskusu.