Slovenija 5.2.2011 11:41

Objavljen razpis za generalnega direktorja zavoda Maribor 2012

Maribor, 5. februarja - Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v mariborskem mestnem svetu je objavila razpis za generalnega direktorja zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture. Razpis je objavila ponovno, ker na predhodnem razpisu nihče od prijavljenih kandidatov ni dobil podpore programskega sveta zavoda.

Prijavijo se lahko kandidati z univerzitetno ali visokošolsko izobrazbo in najmanj petimi leti delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih, izpolnjevati morajo tudi strokovno poznavanje področij dela zavoda, poznavanje razvojnih kulturnih politik na lokalni, državni in evropski ravni ter mednarodne reference na področju kulturnega managementa.

Kandidat mora predložiti življenjepis z opisom dosedanje poklicne kariere, koncept vodenja in razvoja zavoda za mandatno obdobje in dokazilo o nekaznovanosti, piše v razpisu, objavljenem v današnjem Večeru.

Generalnega direktorja bo imenoval mestni svet Mestne občine Maribor po predhodnih pozitivnih mnenjih sveta in programskega sveta zavoda.

Kot je znano, na prvem razpisu noben od treh prijavljenih kandidatov ni dobil podpore. Medtem ko Peter Tomaž Dobrila z ministrstva za kulturo sploh ni prišel v ožji izbor, je programski svet zavoda zavrnil tako aktualnega direktorja javnega sklada za kulturne dejavnosti Igorja Teršarja kot takratnega v. d. direktorja zavoda Maribor Vladimirja Rukavino. Svet zavoda pa je po odstopu Rukavine od kandidature in začasnega vodenja zavoda izrazil podporo Teršarju.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v mariborskem mestnem svetu se je zato odločila, da razpis ponovi, mariborski župan Franc Kangler pa je medtem za vršilko dolžnosti generalne direktorice zavoda Maribor 2012 imenoval Suzano Žilič Fišer.