Slovenija 12.2.2011 10:13

Nova direktorica MGLC Nevenka Šivavec

Ljubljana, 12. februarja - Z 21. februarjem bo vodenje Mednarodnega grafičnega likovnega centra (MGLC) prevzela Nevenka Šivavec. Šivavčeva je bila za direktorico MGLC za mandat petih let imenovana s sklepom o imenovanju direktorice javnega zavoda MGLC, ki ga je 31. januarja podpisal ljubljanski župan Zoran Janković, poroča današnje Delo.

Ljubljana. Mednarodni grafični likovni center (MGLC). Foto: Domen Grögl/STA

Ljubljana.
Mednarodni grafični likovni center (MGLC).
Foto: Domen Grögl/STA

"Iz perspektive svojih dolgoletnih izkušenj v Celju, kjer smo z minimalnim proračunom in z veliko entuziazma vzpostavili živahno, nacionalno in mednarodno relevantno umetnostno institucijo, lahko za zdaj namignem zgolj, da se tudi MGLC obetajo vznemirljivi časi," je za časnik povedala Šivavčeva.

Nevenka Šivavec (1963) je diplomirala iz primerjalne književnosti in umetnostne zgodovine na ljubljanski Filozofski fakulteti. Dodatno se je izpopolnjevala leta 1998 s pomočjo štipendije ArtsLink na The School of Art Institute v Chicagu, leta 2002 v New Yorku in v Belfastu, v šolskem letu 2008/2009 pa je končala izobraževalni program European Diploma in Cultural Project Management (Fondation Hicter Bruselj).

Od leta 1989 je bila zaposlena na Zavodu za kulturne prireditve v Celju, od leta 1995 kot kustosinja v Likovnem salonu Celje ter nato v celjskem Centru sodobnih umetnosti Zavoda Celeia Celje, kjer je bila od leta 2008 svetovalka za kulturo. Od leta 2006 je bila poleg tega dejavna tudi na področju razvoja kulturnega turizma.

Štiri sezone je bila mentorica Sveta umetnosti - tečaja za kustose v okviru zavoda SCCA - Ljubljana. Leta 2005 je zasnovala mednarodni rezidenčni program Air Celeia. Med letoma 2003 in 2010 je bila sourednica revije Likovne besede. Poleg tega je zasnovala in sourejala zbirko alternativnih vodičev Ljubljana osebno.

Konec januarja lani je bila za v.d. direktorice MGLC za obdobje enega leta imenovana Barbara Savenc.