Svet 12.2.2011 10:35

Francoska prva dama snema nov album

Pariz, 12. februarja - Francoska prva dama Carla Bruni v Parizu snema nov album, že svoj četrti po vrsti. Nekdanja manekenka, ki se je poskusila tudi v glasbenih vodah, sicer pa soproga francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja, sama tudi piše besedila in glasbo za svoj album, katerega datum izida še ni znan.

Italija. Nekdanja francoska prva dama Carla Bruni Sarkozy. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Italija.
Nekdanja francoska prva dama Carla Bruni Sarkozy.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Zadnji album iz leta 2008 Comme si de rien n'etait, zbirka pop pesmi, ki jih je Brunijeva prav tako večino napisala sama, je bil prodan v več kot dveh milijonih izvodov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Brunijeva se je pojavila na naslovnih straneh časopisov minuli teden, ko so na filmskem festivalu v Cannesu objavili, da bo letošnji festival odprl film ameriškega režiserja Woodyja Allena, v katerem ima Carla manjšo vlogo.

Romantično komedijo z naslovom Midnight Paris z zvenečo igralsko zasedbo, v kateri so oskarjevka Marion Cotillard ter ameriška igralca Owen Wilson in Adrien Brody, bodo na enem najprestižnejših filmskih festivalov na svetu, ki bo potekal od 11. do 22. maja, prikazali izven tekmovalnega programa.