Slovenija 21.2.2011 11:05

RTV Slovenija objavila razpis za Slovensko popevko 2011

Ljubljana, 21. februarja - RTV Slovenija je na svoji spletni strani objavila javni razpis za sodelovanje na Slovenski popevki 2011, ki bo septembra letos. Nanj se lahko prijavijo avtorji z izvirnimi skladbami v slovenščini, ki ne presegajo treh minut in pol. Razpis je odprt do 31. marca, so sporočili z RTV Slovenija.

Ljubljana. RTVS. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
RTVS.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Prijave pričakujejo na naslovu RTV Slovenija - Razvedrilni program, Kolodvorska 2, 1550 Ljubljana, s pripisom Za javni razpis Slovenska popevka 2011. Prijava mora med drugim vsebovati izvod notnega zapisa skladbe, izvod besedila skladbe in tonski zapis oziroma demo posnetek skladbe z vokalom.

Strokovna komisija bo izmed prijavljenih del izbrala najmanj 12 skladb, ki bodo na Slovenski popevki 2011 predstavljene v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV. V primeru nezadostnega števila kakovostnih skladb pa si RTV Slovenija pridržuje pravico do naročanja največ šestih dodatnih avtorskih skladb.

Na Slovenski popevki 2011 bodo podelili štiri nagrade strokovne žirije, in sicer za najboljšo skladbo v celoti, za najboljše besedilo, za najboljšo interpretacijo in za mladega perspektivnega avtorja ali izvajalca, ter veliko nagrado občinstva.