Slovenija 23.2.2011 9:25

Helena Blagne in Siddharta kot prva slovenska izvajalca v Stožicah

Ljubljana, 23. februarja - Helena Blagne bo 29. marca kot prva slovenska glasbenica nastopila v Areni Stožice, pridružili pa se ji bodo še Dunajski dečki. Siddharta pa bo izpolnila obljubo "Se vidimo na novem stadionu!" z razprodanega koncerta na Plečnikovem stadionu leta 2003. Priljubljena zasedba bo na stožiškem stadionu nastopila 18. junija.

Litija. Pevka Helena Blagne Zaman. Foto: Nebojša Tejić/STA

Litija.
Pevka Helena Blagne Zaman.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana. Siddharta. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Siddharta.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Helena Blagne bo kot prva slovenska glasbenica v Areni Stožice nastopila 29. marca, skupaj z dunajskimi dečki. Ti, kot sporočajo organizatorji, "nastopajo samo v največjih in najprestižnejših glasbenih institucijah in z najbolj zvenečimi imeni v svetu glasbe - od Placida Dominga do Joseja Carerrasa". Dogodek bodo spremljali še simfoniki v družbi šestih vrhunskih tenorjev.

Leta 2003 je Siddharta s Simfoniki RTV SLO razprodala stadion za Bežigradom in 30.000 obiskovalcem obljubila, da se vidijo na novem stadionu. Obljuba bo izpolnjena. Predstavniki skupine so za medije so sporočili, da so vstopnice za junijski koncert že naprodaj, poleg tega pa bo skupina posnela dvojno koncertno ploščo in DVD. Siddharta je februarja predstavila tudi novo pesem s prihajajočega albuma Malishka.