Slovenija 1.3.2011 11:15

Spet trije kandidati za generalnega direktorja EPK

Maribor, 1. marca - Na ponovljeni razpis za generalnega direktorja zavoda Maribor 2012, ki vodi projekt evropske prestolnice kulture (EPK), so se prijavili trije kandidati, je za STA potrdila Tanja Vindiš Furman, predsednica komisije mariborskega mestnega sveta, ki vodi postopek zapolnitve tega še edinega praznega vodilnega mesta v omenjenem zavodu.

Prijavili so se sedanja vršilka dolžnosti generalnega direktorja Suzana Žilič Fišer, Vesna Lavrač in Peter Tomaž Dobrila, ki se je prijavil že na prvi razpis, znan pa je predvsem kot eden od soavtorjev zmagovite mariborske kandidature za EPK.

Vindiš Furmanova ni znala povedati, kdaj bi lahko bil generalni direktor izbran, saj se morata o kandidatih izreči programski svet in svet zavoda EPK, dokončno pa ga imenuje mestni svet.

Komisija mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je morala na začetku februarja objaviti nov razpis, ker na predhodnem razpisu nihče od prijavljenih kandidatov ni dobil podpore programskega sveta zavoda.

Na prvi razpis, objavljen konec novembra lani, so se prijavili tedanji v. d. generalnega direktorja zavoda Maribor 2012 Vladimir Rukavina, direktor javnega sklada za kulturne dejavnosti Igor Teršar in Peter Tomaž Dobrila, ki trenutno dela na zavodu Maribor 2012 kot svetovalec za področje intermedijske umetnosti. Komisija je v ožji izbor uvrstila le Rukavino in Teršarja, a nihče od obeh ni dobil podpore programskega sveta EPK.