Slovenija 1.3.2011 10:03

Znani nominiranci za letošnjo nagrado skupine OHO

Ljubljana, 1. marca - Za nagrado skupine OHO, osrednjo nacionalno nagrado za mlade vizualne umetnike do 35. leta starosti, se bodo potegovali Beli sladoled, Ištvan Išt Huzjan, Nina Kočar in Pila Rusjan. Strokovna komisija je nominirance izbrala v nedeljo. Zmagovalec bo znan 5. maja.

Finalisti bodo do začetka maja pripravili novo oziroma še nerazstavljeno delo in ga predstavili na skupinski razstavi v ljubljanski galeriji Vžigalica. V omenjeni galeriji bo 5. maja strokovna komisija tudi razglasila zmagovalca, so sporočili iz Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E, ki nagrado podeljuje za umetniško delo, nastalo v zadnjih dveh letih.

Strokovno komisijo sestavljajo umetnostni kritik in kustos Darko Šimišić, kustosinji Majda Božeglav in Alenka Gregorič ter vizualna umetnika Patrick Ward in Maja Hodošček.

Nagrajencu bo nagrada omogočila šesttedensko bivanje v ateljejih ISCP v New Yorku, samostojno razstavo v Ljubljani in odkup dela.

Nagrada skupine OHO je poimenovana po pomembni konceptualni skupini, ki je delovala od poznih 60. let dalje. Skupina še danes predstavlja inspiracijo za mlade umetnike, piše na spletnih straneh zavoda.