Svet 8.3.2011 5:30

Woody Allen bo poleti snemal v Rimu

Rim, 8. marca - Ameriški filmski režiser Woody Allen bo svoj naslednji film snemal v Rimu. Snemati bo začel že poleti, je v intervjuju v ponedeljkovi izdaji dnevnika La Repubblica povedal režiser. "Ne sprašujte me o scenariju ali o zasedbi vlog, saj sem vraževeren," je dejal Allen.

Italija. Ameriški režiser Woody Allen. Foto: Xinhua/STA Arhiv: Xinhua/STA

Italija.
Ameriški režiser Woody Allen.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

"Trenutno še vedno delamo na scenariju, bilo bi neumno, če bi povedal kaj več," je za časnik povedal Allen. Režiser je Rim primerjal z drugimi metropolami, ki so mu blizu, kot so New York, Pariz, London ali Barcelona.

"Rad imam ta prefinjena mesta. Fantastično je, da imam možnost delati v njih. Všeč mi je bilo, ko sem snemal film Manhattan v New Yorku, Zadnji udarec v Londonu in Ljubezen v Barceloni v Barceloni, je dejal.

Dodal je: "Vedno je kot ljubezenska izjava nekemu kraju. Na velika platna projiciram svoje občutke do krajev, ki mi nekaj pomenijo."

"Upam, da bo v Rimu enako," je še dejal Allen, ki ga v italijanski prestolnici z njegovim jazz bandom pričakujejo 26. marca.

Allenov zadnji film "Midnight in Paris" bo odprl 64. izdajo filmskega festivala v Cannesu, ki se bo pričela 11. maja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.