Slovenija 10.3.2011 14:35

V Jakopičevi galeriji najboljše oblikovalske in oglaševalske rešitve

Ljubljana, 10. marca - V Jakopičevi galeriji bodo drevi ob 19. uri odprli razstavo najboljših oblikovalskih in oglaševalskih rešitev v letu 2010. Predstavljenih bo 75 zlatih in srebrnih nagrajencev Art Directors Cluba, ki jih je izbrala mednarodna žirija. Videti bo mogoče tiskane in TV oglase, celostne grafične podobe, fotografije, embalaže, plakate in drugo.

Art Directors Club (ADC) je neprofitna organizacija s sedežem v New Yorku, ki natečaj za izbor najboljših oblikovalskih in oglaševalskih rešitev razpisuje od leta 1920. Letošnja je tako že 89. razstava ADC. V Sloveniji bo gostovala drugič. Istočasno je v galeriji postavljena tudi 8. razstava ADC "Young Guns".

Razstavljena dela so predstavljena v kategorijah oglaševanje, oblikovanje, fotografija, ilustracija, interaktivno oblikovanje, študenti, "Hybrid" in "Design Sphere". Mednarodna žirija je v letu 2010 podelila 264 zlatih, srebrnih in bronastih nagrad.

Nagrada "Young Guns" je namenjena spodbujanju mlajše generacije kreativcev. Z njo jim želijo olajšati napredovanje in razvoj na njihovi profesionalni poti.

Razstavi bosta v Jakopičevi galeriji na ogled do 10. aprila.